maanantai 12. tammikuuta 2009

Tapaus vasen jalka


Harva voi sanoa tällaista.. Nauru mutta enpä minäkään vielä sano, vaan annan ensin vähän esitietoja.

Ensinnäkin, se jalka mikä minua yleensä vaivaa ja joka rasittuu on siis oikean puoleinen.

Ja toinen juttu. Eli tähän juttuun liittyvä oleellinen seikka:
Käytin auton maanantaina (vko sitten) pesussa. Tiistaille iski jo kovat pakkaset, tai saattoi ne tulla jo ma-iltana. Tiistaina kun oltiin lähdössä käymään Eetun tätillä niin auto ei liikkunutkaan normaalisti; oli näet käsijarru jäätynyt jotenkin jumiin ja niin ollen auton oikeatakarengas ei pyörinyt ollenkaan. Noh, saatiin se lopulta toimimaan - mutta käsijarrujumin takia yritettiin opetella olemaan käyttämättä sitä. Eli kun auto parkkeerataan niin jätetäänkin vaihde päälle.

Noh, lauantaiaamuna kun oltiin lähdössä kohti Kajaania niin minä menin ottamaan autoa pois lämmityksestä, siis irroittamaan sitä johtoa -niin, meillä on siis auto kotona autokatoksessa- samalla kun Eetu laittoi auton käyntiin, jotta pääsisi sulattelemaan & raaputtelemaan ikkunoita.

Joko arvaatte mitä sitten tapahtui? Jees jees, auto lähti liikkeelle ETEENPÄIN kun kerta ei ollut käsijarru päällä mutta oli vaihde (ykkönen) päällä. Eihän tietty Eetu olisi autokatoksessa eteenpäin lähtenyt (kohti seinää) jos olisi asiaa ajatellut / muistanut että käsijarru ei ole päällä ja vaihde ei normaaliin tapaan ole vapaalla.

Tästä seurasi se, että minä olin auton ja autokatoksen päätyseinän välissä. Kosketukseen molempien kanssa pääsi mun vasen jalka. Eetu auttoi mut pois sieltä - ja onnekseni siinä ei käynyt niin pahasti kuin olisi voinut. Alkujärkytyksestä toivuttuani totesin, että pystyn astumaan jalalla - eli mitään ei ole katkipoikki. Mutta jalkaan kyllä sattui.

Mennäkkö siis jonnekin päivystykseen tms? Eniten sattui polveen, sitten lisäksi jomotusta jonkun verran koko jalassa. Ääh.. mitä turhia - autonnokka kohti Kajjaania, koiraharrastukset odotti.

Lauantai-iltana olikin jalat aikalailla rättipoikki ja pinossa. Koko lauantain tukeuduin oikeaan jalkaan - välillä niinkin päin. Eli oikea jalka rasittui tavalliseen tapaan ja vasen oli erilailla kipeä. En esim saanut vasenta jalkaa koukkuun juuri ollenkaan. Agiliidon lämmittely- ja jäähdyttelylenkit oli melkoista köpötystä (paaljon hitaampaa kuin yleensä).

Niin, että harvempi varmaan voi sanoa että miehensä on ajanut niihin autolla pahki. Kieli ulkona

Ps. jalka on jo parempaan päin. Hieman kyllä on vielä hankala kävellä. Pohkeessa on kauhia mustelma ja siihen sattuu kun kävelee. Polven seutuvilla ei näy mitään kummempia mutta hivenen siinäkin vielä tuntuu ikävältä liikkuessa

Ei kommentteja: