sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Nosework-sunnuntai

Käytiin tänään päivällä Martsassa kaverin luona noseilemassa, siellä oli viis muutakin nosettajaa koirineen. Tein Nemille kaks harjoitusta, joissa se molemissa toimi hienosti. Ei ollenkaan sellaista turhautunutta räksytystä kuin torstain treeneissä. Tai no, haukku se pikkasen ekassa harjoituksessa, mutta kun älysi käyttää nenäänsä (oikeaan asiaan) niin haukkukin jäi pois. Toiseen harjoitukseen se meni jo hiljaa ja teki huippuhienosti töitä. Eka etsintä oli ulkona (kottikärry) ja toinen piharakennuksen yks huone missä haju oli yhdessä puutuolissa. Sen huoneen Nemi tutki tarkkaan ja löysi sieltä sen hajunkin ilman että tarvi pienentää etsittävää aluetta tai muuten yhtään auttaa koiraa.

Kiki kävi kans ensin siellä kottikärryllä.
Alla olevassa kuvassa hajutäppä on just löytynyt ja mä oon menossa palkkaamaan koiraa



Kaksi muuta Kikin harjoitusta oli piharakennuksissa. Toisen treenin se teki heti tuon kottikärryreenin perään.


Huone ts halli oli melko iso ja siellä oli jos jonkinlaista huonekalua ja tavaraa. Tyrsky-koiran treenipisteestä löytyi tokohyppy, tasapainotyyny, kartio kierto treeniä varten, puulaatikko (esim) kontaktitreeniin jne. Ilman näitä koiratreeniesineitäkin huone oli Kikille mitä mahtavin tivoli - se on kyllä koira, jonka riemu repeää vähän kaikesta. Kun vaan on niin kivaa niin on kivaa 😄 No, Kiki siis tarjosi temppuja reeniesineillä ja tohotti ympäri huonetta. Ja löysi hajun sohvatyynyn takaa. Piti siis hypätä sohvalle ja tarkentaa etsintää. Hienosti se teki hommia vaikka etsittävä alue oli melko iso ja siellä oli kaikenlaista virikettä.

Tauon jälkeen tein Kikille vielä yhden etsinnän, taas yhdessä piharakennuksen huoneessa (eri huone kuin aiemmin mainitut) - siellä Kiki kyllä etsi ts käytti nenäänsä, mutta se selvästi yritti tarjoilla mulle vähän sitä sun tätä. Siis haisto jotain ja katsoi mua "käviskö tää?" "ai eivai, entä tämä?". Kyllä se sitten lopulta sen oikean hajunkin löysi - jolloin ilme oli hieman eri kuin noilla aiemmilla tarjoamisilla / naminkerjäämisillä.

Kiitos Jatalle treenipuitteista ja kuvien otosta - harmi kun en hoksannut tyrkätä kameraa hälle myös sillon kun reenin Nemin kanssa. Ehkä joku toinen kerta?!

Ei kommentteja: