perjantai 27. lokakuuta 2017

Älä usko nettikirjoituksiin

Älä usko lauluihin [nettikirjoituksiin], ne tekee susta haaveilijan
Ne voi saada sut kaivelemaan asioita,
Joilta mielesi koittaa sua suojella
Niil on taipumus sotkee kaikki ajatukset ja jättää kaaokseen

Meistä jokainen on polku jonnekin
Mutta viisaus on siinä, että ymmärtää
Ketä seurata pitkään, milloin kääntyy pois

Ja että ihmistä pitkin sä et ikinä voi itseesi matkustaa
- Apulanta -

Vuoden takaiset asiat, murheet ja mietinnöt ovat pinnalla - ajatuksissani siis.

Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niin luen verkosta paljon kasvuhäiriötarinoita - haen kokemuksia, vertaistukea ja silmäni ovat vuoden aikana avautuneet muutenkin huomaamaan kuinka paljon oikeasti on koiria, joilla on ties minkälaisia terveydellisiä ongelmia. Aiemmin kun ei ole ollut omaa kosketuspintaa aiheeseen niin asioista ei ole tarvinnut ottaa selvää eikä katse ole kiinnittynyt muiden kokemuksiin ja niihin tarinoihin. Merrin kanssa sitä pääsi kyllä ihan uskomattoman vähällä, Nemillä on jotain murhetta ollut (suurinpana se muutaman vuoden takainen pattileikkaus).

Mutta. Vaikka kysytte asioita, haette vertaistukea ja kommentteja, niin älkää nyt hyvät ihmiset isoissa asioissa pohjatko päätöksiänne keskusteluryhmien (fb-ryhmät, mitkä tahansa verkkokeskustelut- ja kirjoitukset) "asiantuntijoihin". Välillä ihan hirvittää kun lukee joitain kommenttiketjuja. Ne muut eivät oikeasti siellä tablettiensa ja läppäreiden takana tiedä sitä tilannetta mikä Teillä on. Ne eivät tunne koiraasi eikä näe sen oireita, ne eivät elä elämäänne. 

Toki sama pätee livenäkin tavattuihin ihmisiin, kaikkien juttuja ei kannata ottaa yhtä vakavasti tai ainakaan antaa niiden vaikuttaa liikaa omiin valintoihin ja päätöksiin. 

Ei kommentteja: