keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Viralliset tarkastukset

Nonni. Nyt on saatu uudenvuodenlupaukset hyvälle alulle, kun olen käyttänyt Nemin ja Kikin silmäpeilauksessa ja Kikin sydäntä on kuunneltu ja polvet tarkastettu. Kaikki tämä tapahtui tänään Haukiputaalla ell asema Herttaisessa, jossa oli joukkotarkkipäivä.

Ylettömän ystävällinen hoitaja/vastaanottovirkalija kävi meidän autolla kolme kertaa laittamassa tippoja koirieni silmiin, itsehän en siihen kyennyt koska ... käsien tärinä. Tarkkeihin vein koirat vuoronperään autosta. Ensin Kikin ja sitten Nemin. Kikin polvet olivat todella tiiviit eli ei mitään vaaraa muiden kuin nollien saamisesta. Pöydällä Kikillä oli melkoisen jännää ja sydäntykytti lujaa mutta terveesti eli



Kikillä oli terveet näkimet, tosin paperiin ell piirsi jonkun kuvion ja selitti, että siellä näkyy joku juttu (jolle hän sanoi tarkemminkin mitä mutta minä ja mun muisti), joka oli joku syntymäaikainen jäänne joka ei ole perinnöllistä eikä haittaa koiraa (näkökykyä tai mitään muutakaan) - olipahan vain jotain mikä poikkeaa siitä mitä koirilla yleensä on silmissä (ja josta silmätarkastuseläinlääkäri tietää, että se johtuu jostain syntymä/kehitys/whatever jutusta).

Sitten vein Kikin autoon ja hain Nemin tilalle. Nemistä ell sanoi jo ennen kuin sammutti valot ja haki ne erikoissilmälaitteensa, että sillä on kaihi, että sen näkee ihan paljaalla silmälläkin. Kerroin epäileväni sen näkökykyä ja ell sanoi ettei pelkkä kaihi tee koiraa sokeaksi, että katsotaan onko siellä jotain muutakin. Jostain kolmioiden sijainnista se sitten selitti, ja siitä että merkit silmissä on sellaisissa paikoissa että kyseessä on nimenomaan perinnöllinen kaihi. Ell kertoi myös, että hämärä ja erilaiset valot voivat aikaansaada sen ettei koira hahmota asioita kunnolla - että sokea se ei ole (eikä tämän vaivan takia ilmeisesti myöskään tule olemaan), mutta kohteiden hahmottamiskyky ei ole entisensä.

Eläinlääkärinä meillä / joukkotarkissa siis oli Kaisa Wickström.

Ei kommentteja: