torstai 4. tammikuuta 2018

Voiko suolakurkkua käyttää leivonnassa?

Yritin eilen sitä googletella. Että voiko. En löytänyt kunnolla vastauksia kun tuli vain ohjeita maustekurkkujen tekemiseen. Päätin testata itse: tekeillä piirakka siis. 


Pohja:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vettä
  • ½ dl öljyä
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus tai pari suolaa

Täyte

  • jauhelihaa paistettuna ja maustettuna
  • 1 pilkottu suola/maustekurkku
  • 1 kananmuna
  • 1 pussi juustoraastetta
  • desi -tai pari  oli purkin loppu- kermaa
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 pss soijapapuja (jotka paistoin ja maustoin chilikastikkeella)

Uuni 175 astetta, paistoaika reilu puol tuntia?


... ja vastaus on: "kyllä, herkkukurkut sopivat ainakin piirakkaan" :-)



Täytettä tuli paljon. Laitoin ehkä puolet ensimmäiseen piiraaseen, teen kohta toisen mutta muuntelen sitä varmaan hieman ... 


Muunnelmaan pilkoin ja paistoin jääkaapista yhden paprikan ja ruusukaalipussin jämät. Lisäksi laitoin siihen hieman valkosipulia. 

Ei kommentteja: